K9 Nosework og Match to sample

I går var jeg på kursus med Ginger. Et spændende kursus baseret både på fært og visuel genkendelse.

Vi havde allerede før kurset fået nogle opgaver…bl.a. skulle vi finde nogle tennis-sokker og vi skulle hælde kaffe i den ene. Hmm jeg drikker jo ikke kaffe, så en dag hvor jeg var på besøg hos min søster, så kom jeg til at snakke om kurset. Og min søster havde lige en rest kaffe i en pose…og det fik jeg. Det blev selvfølgelig sat på bordet til jeg skulle hjem. Så kom min niece forbi….og spurgte naturligvis…hvorfor står der kaffe der?

Mit svar var genialt…og det var hendes ansigtsudtryk også da jeg svarede: Jamen det er jo til mine sokker?!?

K9 Nosework
Nå, men på kurset fortsatte vi med at træne på sokken med kaffe og meningen er at hunden skal vælge sokken med kaffe og f.eks. ikke en sok med godbidder i. Når det så er på plads, så lægges sokken i en papkasse og så skal hunden finde papkassen med sokken i. Ginger havde lidt svært ved det, da den kom i papkassen…og hun trådte ivrigt på papkasserne og kunne endda lave elefanten på papkassensmiley

Så kom Johanna og satte sig med papkasserne, så de ikke lå på gulvet…hvilket virkede godt, bortset fra at det at Johanna var der forvirrede Ginger lidt, sikkert fordi hun jo er vant til at søge efter mennesker.
Men vi arbejde bagefter på det, hvor vi stillede dem op af ting og det virkede fint. Men det er tydeligt at Ginger er vant til at arbejde på lidt fært, og der blev jo lynhurtigt fyldt af fært i området. Dvs. at hun markerede uden nødvendigvis at være tæt på eller have fysisk kontakt. Men det er jo det hun har lært.

Match to sample
Næste øvelse var visuel, hvor hundene skal se en ting og så skal hundene ende med at markere den samme ting. Dvs. at man f.eks. 2×3 genstande og så lægges de 3 genstande foran mig og hvis jeg så viser en bog, så skal hunden markere en bog. Ret sjov øvelse som også kræver lidt teknik, for vi skal bl.a. vise tingen og så gemme den på ryggen og så skal hunden finde den. Prøv lige at holde styr på 3 ting på ryggen…hunden skal blive liggende og så er der lige godbidderne, klikkeren og puha…så er det ikke så nemt alligevel. Men super sjov øvelse.

Glaskrukkerne
Så var det tid til 3. øvelse og der skulle vi have fat i nogle glas…i syltetøjs størrelsen. Jeg ville ikke prikke hul i lågen, så jeg havde lige klippet lidt stof ud som jeg havde sat over glasset.
Så fik vi hver en vatpind som der var hældt anisolie på og den røg så i glasset. Så skulle hundene markere den med fært af anis olie.
Igen kunne jeg se at færten nok blev for voldsom til Ginger. Hun markerede flere gange på lang afstand…men hvor hun tydelig markerede på færten. Så opgaven er at få den i et glas og kun med et lille hul i, så hun er nødt til at komme tættere på, før hun markere.

Det prøvede vi så i dag med et syltetøjsglas, hvor jeg lige bankede et tyndt søm igennem låget, så der kun kunne komme lidt fært ud. Så blev det gemt rundt omkring i huset….og det var et hit…og hun synes at det var en super sjov øvelse.

Så nu skal der trænes i den næste uge, så vi er klar til næste kursus smiley
Match to Sample

Se Ginger…det er den her du skal finde og markere!